Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Τρόποι να προωθήσετε την τοποθεσία της επιχείρησης σας πιο αποτελεσματικά!

Η προνομιακή θέση ενός μαγαζιού- γραφείου θεωρείται από πολλούς μια βασική προϋπόθεση για να αυξήσουν την ροή των πελατών τους και κατ'επέκταση τον τζίρο τους. Πολλές φορές όμως δεν είναι εφικτό να στεγάσουν την επιχείρηση τους σε προνομιακή τοποθεσία κυρίως για οικονομικούς λόγους. Εδώ το marketing μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση με τους εξής εύκολους τρόπους: 
-Φροντίστε να έχετε μια μεγάλη ταμπέλα που να εξηγεί ποια είναι η επιχείρηση σας και τι υπηρεσίες/προϊόντα παρέχετε. Φυσικά πρέπει να τραβάει τα βλέμματα των περαστικών και να ξεχωρίζει για την μοναδικότητα της.
-Διακοσμήστε την βιτρίνα σας και δώστε έμφαση στην διαφορά.
-Ντύστε κατάλληλα το αυτοκίνητο της επιχείρησης σας με το λογότυπο σας και την διεύθυνση σας.
-Δώστε στους πελάτες σας εντυπωσιακές λογοτυπημένες τσάντες με την διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Έτσι φεύγοντας από το μαγαζί, θα γίνουν η κινητή σας διαφήμιση. Προτείνεται η χρήση τσαντών πολλαπλών χρήσεων για να αυξήσετε σε διάρκεια την προβολή σας.
-Μετατρέψτε την επιχείρηση σας σε destination- προορισμό που θα δημιουργεί ξεχωριστές εμπειρίες σε κάθε επισκέπτη ανάλογα βέβαια με το είδος των δραστηριοτήτων σας. Αναλόγως τι πουλάτε, μπορείτε να παρέχετε τον χώρο σας για συναντήσεις κάποιου ομίλου σχετικού με το αντικείμενο σας π.χ όμιλος μαγειρικής αν πουλάτε τρόφιμα, όμιλος θεάτρου αν πουλάτε βιβλία, όμιλος φιλόζωων αν έχετε κάποιο κτηνιατρείο.
-Μπορείτε να επεκτείνετε την προβολή σας με μια κινητή ταμπέλα σε σημείο που έχει αυξημένη κίνηση ή να μοιράσετε φυλλάδια χέρι με χέρι τονίζοντας το σημείο της επιχείρησης σας.
-Αν διατηρείτε καλές σχέσεις με μια επιχείρηση μη ανταγωνιστική με εσάς και με συμπληρωματικό προϊόν/υπηρεσία σ'εσάς (π.χ κομμωτήριο με κέντρο αισθητικής, κέντρο ξένων γλωσσών με φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης) προτείνετε να χρησιμοποιήσετε (με αμοιβή) μέρος της δικής της βιτρίνας για να επεκτείνετε τη δική σας προβολή.
-Σημαντική είναι και η συμβολή του networking! Δημιουργήστε ένα δίκτυο γνωριμιών με συγκεκριμένους στόχους. Θα πρέπει να εξελίσσετε τις σχέσεις με τους γύρω σας, να διευρύνετε το δίκτυο των επαφών σας, να προωθήσετε τον εαυτό και την δουλειά σας και να μετατραπείτε σε ΄΄πομπούς΄΄ σωστής, έγκυρης και χρήσιμης πληροφόρησης ώστε να προσελκύσετε νέους και περισσότερους πελάτες.
- Μην ξεχνάτε το διαδίκτυο, γίνετε ορατοί σε όποια μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιείτε αναγράφοντας παντού την διεύθυνση τους χώρου σας, Γίνε ορατοί στο Google, Swarm ή στο Foursquare και αποκτήστε website με λεπτομερή στοιχεία επικοινωνίας που θα περιλαμβάνουν και χάρτη της περιοχής σας!

Ο Θέμης Σαρανταένας εξηγεί περισσότερα για το location marketing στο άρθρο του http://bit.ly/1uOgSeN στο www.epixeiro.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου